Reacties

Jos Franken
31 januari
De mini zeboe koeien lijken mij fantastisch leuke beestjes. Eens iets anders dan een minipaardje of een minischaapje. Ik wist niet dat dit bestond! Ook heel tof is dat ze volledig door natuurlijke selectie zijn ontstaan en niet door de mens geforceerd werden om zo klein te groeien.
Koen
26 januari
Wordt er nog een dierenspeical over de varkens en schapen gemaakt ook?
kkkkk
25 januari
mooi
Marthe Cloots
13 januari
Zeer goed gedaan collega's!!!
Jozef V
11 januari
Doe zo voort !
Martin Minnebo
11 januari
gelukwensen aan de organisatie en de deelnemers op naar een toffe beurs vooral belangrijk is zaterdag toch ook de jobbeurs het contact tussen de verschillende geledingen van de maatschappij en de landbouw verdient dit echt als inspanning groeten Martin Minnebo
Martin Minnebo
11 januari
gelukwensen aan de organisatie en de deelnemers op naar een toffe beurs vooral belangrijk is zaterdag toch ook de jobbeurs het contact tussen de verschillende geledingen van de maatschappij en de landbouw verdient dit echt als inspanning groeten Martin Minnebo
willem
24 december
Met dergelijke boerinnen krijgt het platteland pas echt vorm ;).
Peter dauchy
16 december
Dit zier er goed uit het iets meer moeten in het openbaar gemaakt worden
Frederik Neirynck
16 december
Prachtige & proffesionele reportage! das tenminste de landbouw in een positief daglicht plaatsen...Doe zo verder!
wim en ann vandaele
11 december
prachtige en leerzame reportage! op en top professioneel gebracht! nog veel succes met jullie mooie bedrijf.
Jonas
10 december
Mooie reportage, groeten van de buren uit de vondelstraat!
José Van Cauwenberghe en Mia Lanckriet
6 december
proficiat met jullie mooie bedrijf, succes!
siebe van dael
19 november
heel mooie dames ze passen perfect in de kalender
Coreelman Jaak
15 november
Ze zijn mooi en mogen gezien zijn.
Wenmakers Jos
15 november
Indien de mensen die het bejagen van de overpopulatie van wilde varkens tegenwerken, een overstekend varken onder hunne auto zouden krijgen.Dit met flink wat schade,dan zullen ze van gedacht veranderen .Nu is het toch maar die boer die de schade draagt en andere mensen die met de stukken betaald zijn .
balcaen
11 november
mooier dan de Pirellikalender...
frank lombaert
11 november
Is mooi en aantrekkelijk
Gerard Veenhuis
10 november
Er bestaat nog een betere versie van optigen en dat heet Fattrix Urea 85 van de firma Palital. zie de site van Palital , www.palital.com
massin
28 oktober
zeer leerrijk
Bert Somers
16 oktober
Natuurmensen trekken aan de alarmbel om genetisch gemanipuleerde gewassen te bannen, daaruit volgt dat ik goed zou kunnen begrijpen dat wanneer boeren aan de alarm bel trekken zij ook geen gehoor zullen vinden om everzwijnen te bannen uit de natuur. :-)
Cuvelier Lieven
9 oktober
Waarom loon van bestuurders van milcobel niet koppelen aan melkprijs . Als de melkveehouders een goeie melkprijs ontvangen mogen zij gerust meeprofiteren maar andersom ook.... Als zij ons produkt verkopen, en ze verdienen evenveel als ze een goeie prijs kunnen bekomen of een slechte prijs..... Waar zit de motivatie nog ......en als ge dan nog eens vast benoemd bent.....Het principe klopt niet : de cooperatie moet zoveel mogelijk winst maken om te kunnen concureren tegen andere pricvate melkerijen, terwijl je ook zoveel mogelijk moet geven aan de leden. Die twee regels spreken elkaar tegen. Dus moet je kiezen.......en iedere melkveehouder weet waar ze voor gekozen hebben...
Michel Maes
3 oktober
Als ik het goed begrijp zijn deze twee heren nog nooit tijdens het jachtseizoen naar de ardennen geweest. Daar worden de gebaliseerde wandelpaden op verschillende dagen afgesloten om de jacht mogelijk te maken. De lijst met data is in de verschillende VVV te verkrijgen en is zelfs gratis. Het is ook zo dat er nog altijd uitzonderings ordonansen voor gebieden kunnen uitgeschreven worden.Dus wie is hier de onwillge die de boeren in de steek laat?
een leerling v.d. tuinbouwschool
2 oktober
hier bij ons - pts campus Mechelen (tuinbouwschool of pito) - hebben wij dit fruit ook al staan zeer lekker zoals al gezegd mooie vrucht. iedereen die meer wil weten is van harte welkom op onze opendeurdag 5 mei 2013 10 - 17 U antwerpsesteenweg 145 2800 MECHELEN
Brahim Mehdi
2 oktober
Hallo, samen met mijn vader willen wij een konijnenkwekerij opstarten in het buitenland. We zouden graag enkele hoeves/bedrijven bezoeken. Zijn er mensen die ons willen ontvangen of enkele adressen willen doorposten. U kunt me mailen op het adres: brahimmehdi1@gmail.com Alvast bedankt ps: leuke reportage :)
A.A.F. van Hilst
2 oktober
Schieten..........Schieten.......... en nog eens schieten is de enige remedie. Ik heb in Luxemburg hetzelfde probleem, ELK jaar. De boeren - de staat en water en bossn zijn op de hoogte.Ook het plaatselijk jachtsyndikaat weet ervan en iedereen betaald naar rato mee aan de wildschade
marcel poppe
2 oktober
Veel van de filmbeelden lijken mij van everzwijnen in de Ardennen waar ik zelf ook woon. Stel vast dat hier de schade in de maïsvelden niet overdreven is dit dankzij dat de velden afgezet zijn met schrikdraad. Dat wil niet zeggen dat een groeiende everzwijnen populatie een probleem is. Ook voor de wandelaars en motorrijders zijn speciaal de beren een gevaar. Een van mijn vrienden reed op zijn zware motorfiets hier rond en is overdag aangevallen door een everzwijn. Gevolg 60 meter het veld in en twee open beenbreuken. Ook op bepaalde routes is het s'nachts goed opletten op de evers om een aanrijding te voorkomen.
Dirk
2 oktober
Tendensieuze reportage over everzwijn die enkel afschot als oplossing aanbrengt, terwijl preventie duurzamere oplossing biedt. Boeren in of tegen de rand van bos- of natuurgebied zonder afrastering van de landbouwpercelen is vragen om problemen. Brugse everzwijnen werden trouwens uitgezet door de jagers die zich nu als redder in nood opwerpen.
een leerling v.d. tuinbouwschool
1 oktober
mooie reportage ! zalige vrucht, ga zo verder ! p.s. dag meneer de kinder !
Dieter
24 september
@Philip Verhuizen naar de stad is ook een oplossing!! De landbouwer wijzen op wat mag en niet mag is altijd de gemakkelijkste oplossing. Vergeet niet dat deze gewassen veel geld waard zijn en dat zien kapot gemaakt worden door vogels is niet tof!! ps. Het is perfect mogelijk dat een perceel dat zich 100m verderop bevindt er geen last van heeft en er dus geen kanon moet geplaatst worden.
laura
19 september
stoooooooom
Philip Van Belleghem
18 september
allemaal goed en wel maar wanneer de lanbouwers eens water bij hun wijn gaan doen ?????? zo hebben wij hier jaarlijks enorme geluidsoverlast zeg maar gerust geluidsterreur door vogelschrikkanonnen die sommige !!! enkelingen op hun velden die knallen van smorgen's tot savonds OVER DE 120 DECIBEL PER KNAL EN DIT GEHEEL DE DAG LANG en dit zelfs geurende 5 a 6 maanden aan eenstuk !!!, er zijn meerdere stille alternatieven voor handen voor sommige van deze kunnen de landbouwers zelfs tot 60 % subsidies krijgen .... dus men moet niet zeggen "er is hier geen oplossing" men moet enkel WILLEN en INDERDAAD ook eens daadwerkelijk rekening beginnen te houden dat men in een gemeenschap leeft en niet alleen ! hopelijk stopt deze jaarlijkse geluidsterreur , de ene landbouwer is inderdaad de andere niet , de een zet NIETS bij identiek het zelfde gewas terwijl de andere er zelfs 2 kanonnen bij zet , boeren logica ???????????
De Vreese Bert
12 september
Zeer interesante reportage.Toch zijn er nog mensen die hard kunnen werken en niet bang zijn om iets nieuws te proberen.Jeroen en Ilse proficiat met de uitdaging van jullie kiwibes.
tante Lea
12 september
Heel duidelijk gebracht Jeroen. Proficiat met jullie werk.
Guy De Kinder
9 september
Een erg boeiende reportage van de kiwibes!
Jan vandecasteele
8 september
Ben al 30jaar zelfstandig slager . Nog nooit zo lekker vlees met plezier verkocht . Het zelfde vlees toen ik nog kind was .. Om nooit te vergeten .moet zelf nooit vragen aan de klanten , was het lekker? Nee, ze zeggen gewoon , al jaren niet meer gegeten zo lekker ! Het bruint mooi , komt geen water in de pan ! Het stinkt niet naar pis !! En daarbij goed van smaak en en en MALS !! Doe zo voort jongens ( en knappe madame)
Bart Dequidt
8 september
Zeer interessant en duidelijk gebracht. Proficiat aan de makers van deze reportage, en vooral aan de kwekers! Bart Dequidt
Gerjan Slingenbergh
4 augustus
M.b.t. de teelt van soya bonen wil ik opmerken dat dit een goed initiatief is. Op mijn biologische bedrijf streef ik naar een produktie van 100o kg eiwit per ha. Dat lukt door vlinderbloemigen samen met granen en mais te telen. Eiwit bestaat uit 1/7 deel ut stikstof, als ik dan 1000 kg eiwit wil oogsten moet er ca 140 kg N omgezet worden in eiwit. Omdat ik biologisch dynamisch ben mag 113 kg N in de vorm van organische mest verstrekken. Lang niet genoeg voor 1000 kg eiwit. Omdat vlinderbloemigen N uit de lucht halen is het toch mogelijk om deze productie op mijn bedrijf te halen. Zo teel ik tarwe met lupine, wkkle met zonnebloemen, haver met veldbonen enz. Voor meer inlichtingen neem contact op. gerjanslingenbergh@hetnet.nl
De Paepe Raf
1 augustus
De Belgische vroegere, huidige en komende GLB-politiek verzwakt onze onderhandelingspositie in industriegroenten en aardappelen ten voordele van andere landbouwsectoren tot groot jolijt van onze sterk groeiende verwerkingsindustrie. Met behoud van alle premies mogen nieuwe telers groenten verbouwen . Voor de meerderheid van de groentetelers,is het alternatief graan of maïs zonder premie. Jammer dat de lusten niet aan ons besteed zijn,maar erger is nog dat de lasten des te meer voor ons zijn. Inrichten van ecologisch focusgebied op onze duurdere goentegronden zal ons des te meer kosten. Waarom worden wij vogelvrij verklaard?
hendrik
29 juli
is er al eens nagedacht over geseskt sperma ?
Jan Vandoorne
19 juli
Verdomd interessante reportage. Jammer dat de sector niet meer inspanningen levert om met de enige Vlaamse zender die voluit aandacht schenkt aan land en tuinbouw samen te werken. Een gemiste kans noem ik dat !
Vervaeke Filip
16 juli
Brasvar zorgt niet alleen voor een smaakvoller varken , het draagt ook bij tot een betere kwaliteit en vooral ook tot een betere gezondheid van de consument en dit is voor mij persoonlijk nog het belangrijkste van alles!!
Sofie D'hondt
16 juli
We moeten onze streekproducten en ondernemers zeker blijven steunen!Brasvar is me heel goed bekend en zeker het proeven waard! Proficiat Christophe en Angelique voor de inzet en dynamiek die jullie aan de dag blijven leggen. Slager Cédric Mortier zorgt ervoor dat we dit varkentje kunnen proeven. Proficiat Nevele en ondernemers! Sofie D'hondt
Patrick Vandewyngaert
15 juli
Ik heb nog 2 bewoonde nesten aan de nok en 1 onbewoonde in de garage. de laatste is in goede staat en de deur staat open. Er waren er meer maar door stormweer zijn zeker 5 nesten verwoest. gaan de zwaluwen die nesten hergebruiken? er is natte modder gezien we ganzen kippen en eenden houden. in overijse wordt ook geen subsidie gegeven, wat ik wel spijtig en zelfs discriminerend vind. waarom is er geen Vlaamse regel of nog beter een Belgische...
Toon SRUYT
12 juli
Vanthemse zou eens moeten kijken naar de fiscale ongelijkheid t.o.v. andere landen. Dit geeft de Belgische boeren 'n enorme voorsprong en zeker de aanhangende industrie (veeartsen inbegrepen). Forfetair systeem is alleen voor de industrie weggelegd. Be boertjes moeten hieraan meewerken.
weytens laurent
3 juli
Wat hier allemaal te leren valt... een bronstige stier !! benieuwd hoe die er uit ziet . .
Compernol Ria
1 juli
enthousiasme troef, precies zoals de werpweek.
De keurders
28 juni
Proficiat: een levenswerk om fier op te zijn!
dieter meulemeester
27 juni
prachtige voorstelling van veel en hard werk! nog veel succes en dank voor alle service... groetjes dieter
defour
17 juni
mooie reportage mieke .doe mij veel plezier van iederen terug te zien .nog veel succes met het bedrijf veel grtjs fabienne
Marianne Mersseman
13 juni
Mieke en Dries, Proficiat, dit is een reportage om trots op te zijn. Jullie enthousiasme is schitterend! We zagen een sterk duo met veel kiemkracht :-) !
blancke christel
10 juni
mooie reportage goede reclame dynamische mensen doe zo voort gr.ennog veel werk
Eric Lievens
9 juni
Prachtig dat het Rode Ras terug in de schijnwerpers komt. Ik hoop dat het fokkers die nog aarzelden, aanzet tot meer stamboekregistratie en het gebruiken van verschillende KI-stieren. Met deze erkenning is er snel financiële meerwaarde te creëren. Het ras heeft dus zeker nog een mooie toekomst. Eric Lievens, CRV
Emiel Desmyter
8 juni
Het rode ras. IK ben bezig alle gegevens vanaf 1880 tot 1960 op te zoeken. Ik heb reeds veel terugvonden van het bestaan van het rodestamboom . met veel foto's stamboomboekjes, Over prijskampen , keuringen vergaderingen in de streek van Ieper , Poperinge Roesbrugge; Proven De werking van het Landbouwcomice Ieper -Kemmel
Dermauw
5 juni
Dag Mieke en Dries Een prachtige reportage van een prachtig bedrijf, gerund door twee gedreven mensen
Brusselle Mieke
4 juni
Ja Annelies, Ik vind ook dat de titel als 'schoonste boerin' perfect past bij CINDY. De opnames verliepen heel vlot en ontspannend. Ik krijg veel leuke reacties op de reportage : " Mieke ik bel voor een groen blaadje = wortels zaaien " - " grappig als je zegt : ik zit hier graag op mijn stoel "
Annelies Hamerlinck
31 mei
Proficiat! Prachtig bedrijf en heel goed gepresenteerd door Cindy!!
Pierre Delmarre
25 mei
Félicitations pour votre reportage, très belle entreprise tenue de main de maitre par Mieke et Dries ! Très belle réussite, continuez comme ça.
pierre.claerhout
21 mei
Dag Mieke en Dries, Proficiat met uw prachtig bedrijf! Een mooie reportage! Nog veel succes gewenst! Pierre Claerhout Limagrain Belgium-Clovis Matton
Marc Vandepitte
19 mei
Dit is een heel interesante en leerrijke reportage. Ongelofelijk wat er op zo'n bedrijf allemaal komt bij kijken. Niet eenvoudig!. De evolutie staat niet stil. Chapeau voor de uitbaters van dit bedrijf. Je moet het maar doen!
Steven Geens
11 mei
Goed initiatief met perfecte balans lokaal/internationaal
Degroote Johan
10 mei
Jonge stiers zijn smaakloos Ik als slager verkoop wit blauwe vrouwelijke runderen , min 2 keer gekalft en 3 zomers in de weiden gelopen , stiers blijven binnen en zijn smaakloos , vrouwelijk wit blauw is super goed . en vooral betaalbaar voor ELKE klant , en bij ons word het ook gerijpt.
weytens laurent
10 mei
Dat het wit-blauw rundvee nood heeft aan soya of iets anders van overzee is grote larie : men kan perfect dieren afmesten met inlandse voedingsmiddelen , dit zijn thevens meestal bijprodukten , die resten na productie van o.a.lijnzaadolie , maiskiemolie , tarwebloem , bietsuiker , enz..Om een goede smaak te bekomen moet men de runderen een voldoende lange tijd geven om zich te goed te doen aan deze voedingsmiddelen ..
Eliane Vandroemme
9 mei
in restaurant Elkerlyck in Maldegem wel ik graag wel eens zo'n kootalosje gaan eten! Mmm Chef Peter Declercq hoeft niet veel te toveren met het Belgisch Wit Blauw: het vlees is al super uit zichzelf! Lekker Belgisch Wit Blauw!
Marc
6 mei
En voor ik het vergeet, onze Belgische boeren verdienen onze steun.
Marc
6 mei
Als vakaman absoluut groot voorstander van Belgisch wit-blauw. In samenwerking met een gedreven veeboer die met hart en ziel zijn dieren opkweekt genieten we dagelijks van uitstekend vrouwelijk rundvlees van eigen bodem. Ik ben absoluut en onvoorwaardelijk voorstander van ons eigen Wit-blauw.Plotseling is enkel vlees uit Rungis nog goed. Wel ik heb persoonlijk als vakman reeds veel verschillende rassen geproeft en ook buitenlandse rassen zijn zoals steeds niet vol van smaak ,mals en sappig. En ook wij hebben dry aged Belgisch wit-blauw.
Jeroen Watté
5 mei
Akkoord dat sommige chefkoks draaien met de wind, omdat wie betaalt, bepaalt wat er gezegd wordt. Akkoord ook dat je over smaken niet hoeft te redetwisten. Akkoord ook dat witblauw goedkoop is in vergelijking met andere vleessoorten, maar waarom? Dat potje houden de vakorganisaties liever gedekt. In de commissie landbouw van het Vlaams Parlement twee weken terug werd een tip van de sluier gelicht door VN rapporteur voor het recht op voedsel Olivier de Schutter: zie meer info op: www.wervel.be/witblauw
Greta DE COCK
3 mei
Het is zielig te moeten aanhoren welke negatieve reacties deze week in de media weerklonken over ons Belgisch Wit Blauw rundveeras. Zij die slechts 2 jaar geleden ons Belgisch rundvlees ten hemel prezen, boren het nu regelrecht de grond in. Wat moet je hierbij concluderen??? Nadat de Belgische veehouderij door de jaren heen een ras heeft geproduceerd dat volledig voldoet aan de wens van de consument, gezond, smakelijk en dan nog betaalbaar, lijkt het opeens niet goed meer. Sommige beweren met fierheid, ik heb nooit Belgisch Wit Blauw verkocht, dergelijke uitspraken zijn vermoedelijk weer “ trendy of cool “. Het is een typisch Belgisch fenomeen, als een product van over de grenzen afkomstig is, ver weg van de strenge Belgisch controle, dan lijkt het voor sommigen allemaal zoveel beter. Gek toch??? Een beetje chauvinisme zou ons landje kunnen gebruiken. Gelukkig mogen we nog rekenen op de slagerijen en restaurants die nog rotsvast in het Belgisch Wit Blauw geloven en de consument hun smaakpapillen met kwaliteitsvlees kunnen bevredigen. Ik ben me goed bewust dat sommige vleessoorten een sterkere vleessmaak hebben en goed doorregen van vet, geschikt zijn voor een niche markt, maar dat wil nog niet zeggen dat ons Wit Blauw met zijn fijnere vleessmaak de consument niet kan bekoren. Terwijl we op medisch niveau elke dag opnieuw te horen krijgen dat we overmatig consumeren van dierlijke vetten moeten vermijden, zou men nu dringend op zoek gaan naar vet vlees, en dan spreken we in sommige gevallen over moddervet vlees. Over kwaliteit gesproken??? Goed voor sporadisch verbruik, maar dat kan je de verbruiker niet dagelijks laten consumeren. En wat de smaak betreft, dat is persoonlijk en zeer kwetsbaar. We beschikken met ons WB vleesras over een enorme diversiteit. Hierdoor kan uw slager, de vakman, u naar hartenlust geven wat u wenst. Mijn levenservaring heeft me wel geleerd, dat je vet vlees en dan spreek ik nog niet over doorregen, hier in België aan de straatstenen niet kwijt kan en dan opeens hoor je dergelijke verhalen. Waar ik het wel mee eens ben is, dat we niet noodzakelijk het fenomenaal extreem dik rund moeten produceren, maar wel moeten streven naar een gematigde conformiteit die super smakelijk kwaliteitsvlees geeft. En daar wordt in België extra aandacht aan gegeven. Ik vraag dan ook een beetje waardering voor onze Belgische producent, nu die er nog zijn, en dag en nacht actief zijn om de consument een betaalbaar stukje gezond kwaliteitsvlees te bezorgen voor een momenteel ondankbaar loon..http://boerenstebuiten.be/video/wit-blauw-smaakt# Eet met een goed gevoel een lekker en gezond stukje Belgisch Wit Blauw rundvlees, de producent is er voor U. Lekker van bij ons.
stefaan
3 mei
Prachtige en correcte reactie van Meneer van themsche ,laat hem maar zijn zegje eens doen op onze nationale tv of radio.De mening van een "bv" of sterrenchef zijn niet altijd van tel voor de gewone man in de straat.En wat ons witblauw betreft ;voor mij persoonlijk is er niets beter!!! Wanneer komt dit in de krant ? ;p
Annita Tessens
21 april
Mooie reportage! Voor de kindjes van Meerhout en de omliggende gemeente is het misschien niet verwonderlijk dat de melk van de koe komt. Maar voor stadskindjes zal het vast en zeker een leerrijke ervaring zijn. Proficiat.
Marx Mia
19 april
wat er al niet kan groeien uit een volledig nieuw opgestartte boerderij in de jaren '70.Hoed af voor dit reuze werk .Het is een zeer mooie reportage met de juiste nadrukken. Doe zo voort
Mees Francis
3 april
ieder jaar wacht ik op deze sympathieke acrobaten en kan daar lang naar kijken.
Sandra
3 april
Agro Actua 29/03: Tuurlijk worden er geen maatregelen genomen, dit is België.. Ik zie net in de metro staan van 2 april dat burgers zelf een wetsvoorstel kunnen indinen bij EU. Er zou een burgercomité moeten zijn met min. 7 Europeanen van min. 7 verschillende lidstaten. Er zouden ook min. 1 000 000 handtekeningen verzameld moeten worden om de wetsvoorstel aan te vragen bij de Commissie. Mocht iemand ook zin hebben om een burgercomité op te richten, kan je altijd rekenen op mijn steun. Ik heb een Nederlandse nationaliteit (geboren in Antwerpen), dus da's al 1 lidstat minder! :) Groetjes, Sandra
Vandermeulen
3 april
Met veel aandacht heb ik het gesprek "jagers en boeren" van dinsdagmorgen op Plattelands TV gevolgd. Ontegensprekelijk kan door het wild schade worden aangericht aan de landbouwculturen. Dit gegeven mag evenwel niet overdreven worden. Anderzijds vind ik de jacht een schande. Weerloze diertjes worden neergeschoten voor de fun van de dader. Dat vee wordt gehouden om economische reden kan ik nog aanvaarden, dieren doden voor het plezier van de enkeling niet. Daarom pleit ik het evenwicht tussen teelt- bescherming en wildbestand toe te vertrouwen aan bevoegde agenten, zodat het doden voor het plezier wordt voorkomen. Door afschaffing van de jacht waarborgt men de rust in het wild bestand (=vreselijke drijfjacht), versterkt men het natuurlijke evenwicht tussen prooi en agressor en bovendien is het een mogelijkheid om de verspreiding van de vuurwapens te voorkomen.
Anoniem
18 maart
Reactie op studiogesprek jagers en boeren. Waarom worden er niet meer dieren ingezet die dan op duiven, konijnen etc. jagen? ipv zelf te jagen? In het biosysteem is er toch altijd een ander wezen die jaagt op iets anders? En het voederen in de winter... houdt het wild dan geen winterslaap? Zou je niet beter voederen voordat de winter aankomt? Want op het moment dat je in de winter voedert zijn het toch meestal dieren die geen winterslaap houden die dan komen eten... Zou het niet gewoon beter zijn om de jagers enkel te laten lopen op plaatsen waar werkelijk aan land- en tuinbouw wordt gedaan? Of de boeren zelf de dieren af laten schieten die daar van het veld willen eten. Da's toch veel effectiever? Want dan zullen de dieren op den duur weten dat ze best niet te dcht bij dat veld komen. En enkel die dieren die het veld plunderen worden gestraft en niet onnodig andere dieren die nooit op het veld gezeten hebben. Want zo schrik je de dieren in hun eigen omgeving toch? En dan moeten ze toch wel ergens anders verhuizen als ze in hun eigen huis weggejaagd worden... Zo zouden we toch ook redeneren mocht er in ons eigen buurt gejaagd worden op ons?
Anoniem
18 maart
Groot gelijk hebben de voorzitters op 8/3! Samen sterk! Maar dit had al veel eerder moesten gebeuren, met z'n allen het werk neerleggen als jullie niet eerlijk beloond kunnen worden voor al het werk waarvoor jullie je inzetten. Diegene die dat niet kan regeren en goede beslissingen maken weghalen van de troon en iemand die er wel iets van kent zijn plaats laten innemen. Dan kan men pas vooruitgang maken en dan kunnen de boeren eerlijk beloond worden voor al hun harde werk en hun inzet naar het milieu toe. Meer netwerken voor die banden in het buitenland te leggen. Ik ben er zeker van overtuig dat boeren die behoren tot Europa niet tevreden zijn. En dit zullen jullie toch echt wel duidelijk moeten maken (niet enkel via media waar land- en tuinbouwers van Vlaanderen naar zien, maar tot in Polen moeten ze weten hoe jullie erover denken!). Daarna massaal in de media (vtm, bbc,... ) laten horen wat er mankeert. Volgens mij slaapt nog het merendeel van de wereld terwijl jullie hier zitten met een cry for help.
nathan
10 maart
zeer interesant !!!
Mariska
8 maart
Voeding met een plus+ gepresenteerd door een medewerker met een plus+!
hans
5 maart
mooi bedrijf zeer gestructureerd! proficiat
Arne
4 februari
ze hebben zeker gelijk!