Reacties

Alexander
15 november
kleinfruit en alles wat we eten zou zoveel mogelijk Biologisch geteeld moeten worden dan pas weet men wat men eet minder kans op ziektes en een betere gezondheid.
geert
5 november
Stijn, Ik hoop voor jezelf als je die commentaar geeft dat u dan ook zelf bio producten koopt want ik hoor zeer vaak mensen zoals u die commentaar geven en als je dan vraagt welke produkten die kopen word het stil. Als de consument bio koopt zal de boer die produceren maar als die het goedkoopste koopt moet je geen bijkomende eisen stellen die een meerkost teweeg brengen!
Julien
19 oktober
k reageer op Stijn zijn negatieve reactie op dag van de landbouw . Landbouwers zijn ook Uw voedselproducenten, respecteer hun werk . Bezoek eens zelf een modern landbouw bedrijf, en U kan ervaren ,hoe efficient zij werken.
stijn
14 oktober
hoe kun je nu fier zijn op je job als je duizenden kippen en varkens opsluit in stallen boven op hun mest op stalen roosters zonder strobed en zonder buitenloop !!!! tijd dat vlaanderen kiest voor bio landbouw dat je op alle weides duizenden dieren buiten ziet lopen !!!!
vanhoef
12 oktober
Zeer goed
Hendrik Patyn
5 oktober
professioneel goed gemonteerde spot MVG Hendrik
Bert Van Mele
2 oktober
Veel respect voor deze jonge boer !!!!!
stijn vanderheeren
7 september
meer herten kweken in belgie
stijn vanderheeren
28 augustus
meer mie klokes planten
stijn vanderheeren
11 augustus
meer varkens buiten laten lopen
stijn vanderheegfggf
7 augustus
meer kippen kwekken in vrijje uitloop
stijn vanderheeren
7 augustus
meer koeien kweken
jan
27 juli
die vrouw is nog schoener
Jeanne
27 juli
Hallo ik zoek het adres van de schapen boerderij. Dank u.
stijn vanderheeren
27 juli
meer rundvee prijskampen oriejan zeiren
stijn vanderheeren
27 juli
koeien zeer moeije dieren
stijn vanderheeren
27 juli
meer struisvogels kweken
stijn vanderheeren
27 juli
minder koeien melken
stijn vanderheeren
27 juli
meer damherten kwekken
stijn vanderheeren
27 juli
minder vlees eeten
stijn
14 juli
laat de varkens eens buitenloop krijgen de verveling zal rap gedaan zijn !!! hoe kun je nu praten van dierenwezijn als 99 procent van de varkens op roostervloeren lopen boven hun eigen mest leeft ... ze hebben zelfs geen stro bed laat staan buitenloop... het zou al goed zijn mochten de nieuwere stalen een deel buitenloop hebben!
...
4 juni
ik zit op de land en tuinbouw school en meestal tijdens de praktijklessen hangen we vaak het klein kind uit. en prutsen met alles ... maar nu ik dit zie ga ik me zeker veel veiliger en volwassener voor doen !!
sven
12 mei
Hartelijk Dank Dirk, voor het delen van je immense kennis. Nog wordt er onder hen gepraat over hun bezoek aan je bedrijf, beetje bij beetje worden er ook dingen in de praktijk omgezet, je weet hoe het gaat he, boeren zijn altijd wat conservatief. Succes en groeten uit Riobamba
Stijn Deruyter
4 april
hoe kunnen we in godsnaam fier zijn op ons varkensvlees en kippen ( dierenwelzijn noemen ze dat ! varkens in hokken steken zonder stro...) wanneer zal men eindelijk eens inzien dat gezond varkensvlees nooit gezond kan zijn als dieren massaal in hokken gestopt worden zonder stro met de mestbak onder hun voeten en zonder buitenloop nooit zien varkens en kippen nog buitenlucht... om nog maar te zwijgen over het vervoer naar het slachthuis... geef dieren ruimte en buitenlucht !
Gisèle Blommé
31 maart
Met de gedrevenheid en de kennis van Piet Vanthemschedie, duidelijk een meerwaarde voor dit bezoek aan de projecten van Trias doet deze NGO goed werk in Congo, waar de omstandigheden niet gemakkelijk zijn voor de boeren. Door de enorme kennis en ook zijn ervaring met Agricord,kan Piet Vanthemsche de lokale boeren en de mensen van Trias heel goede raad geven. Dit filmpje geeft een goed beeld van enkele boerenorganisaties, die zich zelf kunnen verbeteren en er zelf voor werken. Ze zijn het waard om gesteund te worden door organisaties in het noorden.
Noppen Willy
19 maart
Ben al van klokslag 12 uur aan het zoeken naar de actie jassen. Gegevens IDBCS: 07238 - check Code: 38667 op naam van Noppen Willy Klauwstraat 9 3461 Bekkevoort Als men een actie wil voeren laat het dan a.u.b. voor iedereen , klein of groot vindbaar zijn. Gegevens zijn zeer onduidelijk voor mensen die geen ingenieur zijn. Groeten,
Terranis.be
17 maart
henskens: kom gerust langs op 29 en 30 maart naar onze opening! Wij zijn importeur van onder andere BARGAM spuittoestellen. Met het grootste gamma in Europa, kunnen we zeker iets aanbieden!
wim w
4 maart
men kent het verschil in deze bietenspecial niet tussen bloemkoolplanten en bieten want in het begin worden kleine bloemkoolplanten gefilmd in plaats van bieten
henskens
3 maart
zijn er nog betaalbare spuittoestelen van 27 m
jizry
21 februari
mooi apparatuur denk dat het nog ,dooier wort in de toekomst succes
mattheeuws eric
10 januari
13 jaar Vario het beste wat ik ooit gekocht heb
lefferinga
29 december
Graag informatie nieuwe claas traktoren 2014.Mijn adres: welgelegenlaan 9 postcode 7321 AR. Apeldoorn.
sds
6 december
belijds makers??? wat dacht je van beleidsmakers??
gios alfons
14 oktober
Gios Alfons Beste voorzitters je hebt het bij het juiste eind . Maar ik denk dat je nog wel enkele keren fel zult moeten discuteren met de belijds makers . Het zijn zij die de administraties moeten doen samen werken en naar mekaar luisteren .Ook zij hebben het RSV goed gekeurd en met principe van planologische ruil ingestemd maar daar horen we nog weinig van . Wat we horen is compensatie voor bos natuur en daar boven op nog zone vreemd gebruik van overheidsmiddelen voor aankoop van gronden .Die dan moeten omgezet worden naar natuur of bos omdat ze met overheidsgeld gekocht zijn .Het sigmaplan zou in eerste plaats moeten ingericht worden voor de veiligheid voor de Vlaamse burgers en waar het voor land en tuinbouw moeilijk is om op een economische manier te werken , kan men hem de kans geven aan natuur en ecologie mee te werken zij hebben al dikwijls bewezen dat ze dat goed kunnen . Dat hebben we in het voorjaar nog gehoord van parlementairen als ze het hadden over de x ha blauwe graslanden die gescheurd waren in Limburg . Maar spijtig genoeg trokken ze de verkeerde conclusie de overheid moet deze gronden aankopen ,in plaats van na te gaan onder welke voorwaarde de landbouwers deze wil instant houden als ze toch waarde vol waren voor dat de landbouwer de volgens hen de verkeerde beslissing nam . Ik heb nog weinig percelen gezien die met overheidsgeld gekocht en onderhouden die uitblinken in natuurwaarden .Als men gronden aankoopt om te compenseren voor getroffen landbouwers uit de sigmagebieden dan doet men aan versnippering van het landbouwgebied terwijl men voor natuur en bos werkt aan ontsnippering . Wat is hier de meerwaarde voor het milieu ? Ik vraag me soms ook af of de Minister van landbouw niet beter gedaan had om samen met zijn Nederlandse collega die tegen de ontpoldering was naar Europa te stoppen om de compensaties die ze opleggen in vraag te trekken ,in plaats van zijn houding in vraag te stellen . Dat zou Vlaanderen meer bespaard hebben aan middelen die voor de Vlaming beter kon besteed worden .
vercammen paula
14 oktober
doe er iedse aan denkt men nu echt dat we van incekte in de natuurgebieden kunnen gaan leven mijn vader kreeg geld om grond vreugdbaar te maken we zijn verzekerd voor alles maar willen we echt blijven eten dan zullen we mensen nodig hebben die gemotieveerd hun boterham kunnen verdienen of denk je dat de welvaard komt van de amtemaar die goed warmzi en een hart werken de boer zijn grond aan het in kleuren is voor weer een ander gebied waar je ma enkel jaar niet meer door kunt van de distes doorse en netels wie heeft er nog gezond verstant of moet het gelijk met de banken eerst het kalfverdronken eer ze wakker worden wie gaat dan de grond vruchtdbaar maken ons vader dood en de andere geken zijn ontmoedigd
Annie De Groote
1 oktober
zeer goed gedaan, zoals gewoonlijk trouwens
Bert Desoete
30 september
De landbouw op een positieve manier mooi in de kijker gezet. Een reportage om u tegen te zeggen.
Debrabandere D
1 september
Kleinere boeren die stukjes grasland bezitten komen goed weg op oudere leeftijd.....RUP en met de waarde van - landbouw (grond) omgetoverd in bouwgrond....kunnen ze bouwen (pensioenhuis) maar vergeten dat hun opvolgers zonder grasland komen te zitten....!! Ergens moet de uitgebluste landbouwer een keuze maken en verdraagzaam blijven voor hun opvolgers!! Heel veel grasland komt gewoon niet vrij door hebzucht van pachtverbintenis door uitgebluste landbouwers die het jaren zonder formaliteit konden doen en het hun opvolgers bijna onmogelijk maken....Ik zeg steun aan de jongere generatie die de moed en wilskracht nog denkelijk bezit!!
De Leersnyder Gabriel
19 augustus
hallo, goed bézig doe zo verder, we zien nu ook iets van het gebeuren,zonder daar aanwezig te zijn!!!!
jorin
18 augustus
New holland heeft een mooi net werk op gezet en er wordt veel gebruik van gemaakt
Robin
31 juli
Echt sjiek mannen, kei goe bezig!!
Jo Vandorpe
10 juli
Dag Piet, er zijn niet te veel varkens in Vlaanderen ? Er wordt 46% van onze varkens ge-exporteerd naar Duitsland (Productie 1 Mio T, export 0,46 Mio T). De varkensboeren verdienen al 5 jaar niets... Vraag en aanbod is al lang niet meer in evenwicht. Onze boeren zijn al 10-tallen jaren gestimuleerd om vooral te investeren in de toekomst ? Welke toekomst ? U krijgt helaas nog spijt van uw uitspraken ; de varkensprijs stijgt NIET meer ; de vraag is namelijk dalende. Deze trend zal zich doorzetten in Europa. Ik heb medelijden met de vele varkensboeren die de komende 10 jaar overkop zullen gaan. Daarnaast worden de kleinere boeren uitgekocht door veevoederproducenten Het aanbod moet wel degelijk teruggeschroefd worden, en op Europees niveau. Minder produceren tegen hogere prijzen. Wie dit niet inziet is blind. Volgens mij is de enige oplossing een schadeloos stellen van kleinere boeren en een uittredingssubsidie te geven zodat er tenminste nog iets gered kan worden en de mogelijkheid te geven om te schakelen naar een meer rende-abele activiteit.
Patrick Vaernewyck
28 mei
Afhankelijk van weersomstandigheden staat de tarwe wel degelijk eind mei begin juni in de aar. Landbouwers die prei en wortelen telen, zijn wel degelijk tuinbouwers, al wordt de term landbouwer - tuinbouwer wel eens door mekaar gehaald. Onze redactie doet wel degelijk haar inspanning om de 'juiste' informatie te brengen, en doet daar ook de nodige kennis voor op. Wij staan open voor kritiek, en proberen die positief te evalueren. Daarom reageren wij dan ook niet 'anoniem'. Wat de stalmest betreft heeft Pipo wel een punt, waarvoor onze excuses voor de verspreking. Patrick Vaernewyck producer Boerenstebuiten.
Boer Jan
28 mei
VOORJAARSWERKEN: ik begrijp niet goed waarom een initiatief als 'BoerenstebuitenTV weeral eens moet afgebroken worden van binnen de sector.... Met de ingesteldheid van een muggenzifter kan je op iedere reportage wel een opmerking maken. Als je de inspanningen van Patrick Vaernewyck en zijn team in het hokje 'prietpraat' plaatst... dan zegt dat veel over de perceptie waarmee je het zelf bekijkt. Maar lang niet iedereen zal daarin je mening volgen. Vroeger was er quasis niets dat aandacht kreeg op het vlak van de land en tuinbouw, en nu er een specifieke zender daar aandacht aan besteedt moeten we het zo nodig afbreken als 'prietpraat'. O.K. er zal af en toe wel eens een schoonheidsfoutje te vinden zijn, maar wie zonder fouten door het leven gaat werpe de eerste steen ! Bedenk daarbij dat het ooit anders is geweest.... vroeger kwam de landbouw bijna altijd negatief in beeld op diverse televisiezenders, velen onder u zullen zich dat herinneren. Sedert dat de landbouw haar eigen televisiekanaal heeft (anno 2007) is de trend bij die zenders duidelijk veranderd. Door meer televisionele info, gaan zij de landbouw ook wat positiever benaderen. Goed voor iedereen dus.
pipo
23 mei
eind mei,begin juni zal de tarwe in de aar staan.De tarwe komt in aar rond de derde week van juni.Dit gemengde bedrijf voert zijn stalmest op zijn akkers en u toont het uitrijden van drijfmest.Zorgen voor de tuinbouwer ,en het zijn allemaal beelden over de akkerbouwer- landbouwer.Controleer toch eens wat er verteld wordt,en zorg dat dit in overeenstemming is met de werkelijkheid.Het probleem van populistische prietpraat van journalisten steekt ook zijn kop op in de landbouw
cecile
5 mei
Een ander beslist over je eigen gronden en dat moet je maar goed vinden.Vroeger waren ons grootouders fier op wat ze zelf verwezelijk hebben en de kinderen en kleinkinderen moeten VECHTEN om hun gronden te behouden, het is een echte schande. Dat de ganzen en ander prutsen die er lopen krijgen voorang Het is niet verantwoord dat er een zee temidden van een poldergebied ligt ( zo'n vruchtbare grond verwoesten ) dan moeten ze het voedsel uit andere landen binnen halen en wat eten wij dan allemaal op, leg dat eens uit aub, denk daar maar eens goed overna, maar ja het is te laat nu!!!!!!!!!
mario
28 maart
laat men eens kijken naar gepensioneerde boeren 65 +die het al gemaakt hebben. hun premies op 0 zetten. ze verhuren hun gronden aan woeker prijzen ontvangen premie en zitten in hun zetel de boerende boer zal wel zwoegen om de eindjes aan elkaar te knopen. het tekort aan premiegeld zou al een serieuze wending kunnen krijgen . sommige boeren overwegen geen pensioen te nemen omdat ze op deze manier meer kunnen verdienen
bart
25 maart
een grote schande is da de boer is altij de zak voor natuur industrie en woongebiede en wie compenseert de boer tis altij het zelfde. maar wanneer wordt men in brussel wakker . waar de boer zit daar is nog leven van de vogels maar waar de groene zitte is niets meer dan armoede
Kristine
22 maart
Situatie voor mij heel erkenbaar. De Vlaamse regering blijft volharden in de ... Veel sterkte aan alle getroffenen!
a de coninck
22 maart
Guido en zijn medestanders hebben groot gelijk. Maak me niet wijs dat "de maatschappij" vragende partij is voor de omzetting in "natuurgebied". Het poldergebied IS natuurgebied en mensen vertoeven er graag. Het is een oneer voor de plannenmakers van haven- en natuurinstanties dat alles zo loopt. Op mentaal vlak is dit niet te dragen. En wie vindt 170.000 euro per ha - geld van de belastingbetaler - aan "omvormingskosten" verantwoord?
jonas denuwelaere
19 maart
heel goed bedrijf veel soorten tractoren
Jozef
14 maart
Jammer dat ik geen landbouwer ben, anders kocht ik direct een Fendt.
aloys van den akker
13 februari
ik ben te laat ingeschakelt maar waar zijde bijen gebleven ,,,,???
Koen
12 februari
De varkensspecial ging toch op 8 februari online komen?
gerry
9 februari
een dikke proficiat
hans verhaeghe
8 februari
bravo Ellen, je bent een waardige ambassadrice voor onze sector en de landbouw in het algemeen.
Raemaekers Lode
6 februari
beste , kan je mij laten weten op welke dag het dit jaar plaats vind ? leuke demo dag .
bernard vancamelbeke
2 februari

waarom vind ik niets terug over de varkensprijskampen

wullaert
31 januari
dat is een supertoffe kalender
Jos Franken
31 januari
De mini zeboe koeien lijken mij fantastisch leuke beestjes. Eens iets anders dan een minipaardje of een minischaapje. Ik wist niet dat dit bestond! Ook heel tof is dat ze volledig door natuurlijke selectie zijn ontstaan en niet door de mens geforceerd werden om zo klein te groeien.