Reacties

...
4 juni
ik zit op de land en tuinbouw school en meestal tijdens de praktijklessen hangen we vaak het klein kind uit. en prutsen met alles ... maar nu ik dit zie ga ik me zeker veel veiliger en volwassener voor doen !!
sven
12 mei
Hartelijk Dank Dirk, voor het delen van je immense kennis. Nog wordt er onder hen gepraat over hun bezoek aan je bedrijf, beetje bij beetje worden er ook dingen in de praktijk omgezet, je weet hoe het gaat he, boeren zijn altijd wat conservatief. Succes en groeten uit Riobamba
Stijn Deruyter
4 april
hoe kunnen we in godsnaam fier zijn op ons varkensvlees en kippen ( dierenwelzijn noemen ze dat ! varkens in hokken steken zonder stro...) wanneer zal men eindelijk eens inzien dat gezond varkensvlees nooit gezond kan zijn als dieren massaal in hokken gestopt worden zonder stro met de mestbak onder hun voeten en zonder buitenloop nooit zien varkens en kippen nog buitenlucht... om nog maar te zwijgen over het vervoer naar het slachthuis... geef dieren ruimte en buitenlucht !
Gisèle Blommé
31 maart
Met de gedrevenheid en de kennis van Piet Vanthemschedie, duidelijk een meerwaarde voor dit bezoek aan de projecten van Trias doet deze NGO goed werk in Congo, waar de omstandigheden niet gemakkelijk zijn voor de boeren. Door de enorme kennis en ook zijn ervaring met Agricord,kan Piet Vanthemsche de lokale boeren en de mensen van Trias heel goede raad geven. Dit filmpje geeft een goed beeld van enkele boerenorganisaties, die zich zelf kunnen verbeteren en er zelf voor werken. Ze zijn het waard om gesteund te worden door organisaties in het noorden.
Noppen Willy
19 maart
Ben al van klokslag 12 uur aan het zoeken naar de actie jassen. Gegevens IDBCS: 07238 - check Code: 38667 op naam van Noppen Willy Klauwstraat 9 3461 Bekkevoort Als men een actie wil voeren laat het dan a.u.b. voor iedereen , klein of groot vindbaar zijn. Gegevens zijn zeer onduidelijk voor mensen die geen ingenieur zijn. Groeten,
Terranis.be
17 maart
henskens: kom gerust langs op 29 en 30 maart naar onze opening! Wij zijn importeur van onder andere BARGAM spuittoestellen. Met het grootste gamma in Europa, kunnen we zeker iets aanbieden!
wim w
4 maart
men kent het verschil in deze bietenspecial niet tussen bloemkoolplanten en bieten want in het begin worden kleine bloemkoolplanten gefilmd in plaats van bieten
henskens
3 maart
zijn er nog betaalbare spuittoestelen van 27 m
jizry
21 februari
mooi apparatuur denk dat het nog ,dooier wort in de toekomst succes
mattheeuws eric
10 januari
13 jaar Vario het beste wat ik ooit gekocht heb
lefferinga
29 december
Graag informatie nieuwe claas traktoren 2014.Mijn adres: welgelegenlaan 9 postcode 7321 AR. Apeldoorn.
sds
6 december
belijds makers??? wat dacht je van beleidsmakers??
gios alfons
14 oktober
Gios Alfons Beste voorzitters je hebt het bij het juiste eind . Maar ik denk dat je nog wel enkele keren fel zult moeten discuteren met de belijds makers . Het zijn zij die de administraties moeten doen samen werken en naar mekaar luisteren .Ook zij hebben het RSV goed gekeurd en met principe van planologische ruil ingestemd maar daar horen we nog weinig van . Wat we horen is compensatie voor bos natuur en daar boven op nog zone vreemd gebruik van overheidsmiddelen voor aankoop van gronden .Die dan moeten omgezet worden naar natuur of bos omdat ze met overheidsgeld gekocht zijn .Het sigmaplan zou in eerste plaats moeten ingericht worden voor de veiligheid voor de Vlaamse burgers en waar het voor land en tuinbouw moeilijk is om op een economische manier te werken , kan men hem de kans geven aan natuur en ecologie mee te werken zij hebben al dikwijls bewezen dat ze dat goed kunnen . Dat hebben we in het voorjaar nog gehoord van parlementairen als ze het hadden over de x ha blauwe graslanden die gescheurd waren in Limburg . Maar spijtig genoeg trokken ze de verkeerde conclusie de overheid moet deze gronden aankopen ,in plaats van na te gaan onder welke voorwaarde de landbouwers deze wil instant houden als ze toch waarde vol waren voor dat de landbouwer de volgens hen de verkeerde beslissing nam . Ik heb nog weinig percelen gezien die met overheidsgeld gekocht en onderhouden die uitblinken in natuurwaarden .Als men gronden aankoopt om te compenseren voor getroffen landbouwers uit de sigmagebieden dan doet men aan versnippering van het landbouwgebied terwijl men voor natuur en bos werkt aan ontsnippering . Wat is hier de meerwaarde voor het milieu ? Ik vraag me soms ook af of de Minister van landbouw niet beter gedaan had om samen met zijn Nederlandse collega die tegen de ontpoldering was naar Europa te stoppen om de compensaties die ze opleggen in vraag te trekken ,in plaats van zijn houding in vraag te stellen . Dat zou Vlaanderen meer bespaard hebben aan middelen die voor de Vlaming beter kon besteed worden .
vercammen paula
14 oktober
doe er iedse aan denkt men nu echt dat we van incekte in de natuurgebieden kunnen gaan leven mijn vader kreeg geld om grond vreugdbaar te maken we zijn verzekerd voor alles maar willen we echt blijven eten dan zullen we mensen nodig hebben die gemotieveerd hun boterham kunnen verdienen of denk je dat de welvaard komt van de amtemaar die goed warmzi en een hart werken de boer zijn grond aan het in kleuren is voor weer een ander gebied waar je ma enkel jaar niet meer door kunt van de distes doorse en netels wie heeft er nog gezond verstant of moet het gelijk met de banken eerst het kalfverdronken eer ze wakker worden wie gaat dan de grond vruchtdbaar maken ons vader dood en de andere geken zijn ontmoedigd
Annie De Groote
1 oktober
zeer goed gedaan, zoals gewoonlijk trouwens
Bert Desoete
30 september
De landbouw op een positieve manier mooi in de kijker gezet. Een reportage om u tegen te zeggen.
Debrabandere D
1 september
Kleinere boeren die stukjes grasland bezitten komen goed weg op oudere leeftijd.....RUP en met de waarde van - landbouw (grond) omgetoverd in bouwgrond....kunnen ze bouwen (pensioenhuis) maar vergeten dat hun opvolgers zonder grasland komen te zitten....!! Ergens moet de uitgebluste landbouwer een keuze maken en verdraagzaam blijven voor hun opvolgers!! Heel veel grasland komt gewoon niet vrij door hebzucht van pachtverbintenis door uitgebluste landbouwers die het jaren zonder formaliteit konden doen en het hun opvolgers bijna onmogelijk maken....Ik zeg steun aan de jongere generatie die de moed en wilskracht nog denkelijk bezit!!
De Leersnyder Gabriel
19 augustus
hallo, goed bézig doe zo verder, we zien nu ook iets van het gebeuren,zonder daar aanwezig te zijn!!!!
jorin
18 augustus
New holland heeft een mooi net werk op gezet en er wordt veel gebruik van gemaakt
Robin
31 juli
Echt sjiek mannen, kei goe bezig!!
Jo Vandorpe
10 juli
Dag Piet, er zijn niet te veel varkens in Vlaanderen ? Er wordt 46% van onze varkens ge-exporteerd naar Duitsland (Productie 1 Mio T, export 0,46 Mio T). De varkensboeren verdienen al 5 jaar niets... Vraag en aanbod is al lang niet meer in evenwicht. Onze boeren zijn al 10-tallen jaren gestimuleerd om vooral te investeren in de toekomst ? Welke toekomst ? U krijgt helaas nog spijt van uw uitspraken ; de varkensprijs stijgt NIET meer ; de vraag is namelijk dalende. Deze trend zal zich doorzetten in Europa. Ik heb medelijden met de vele varkensboeren die de komende 10 jaar overkop zullen gaan. Daarnaast worden de kleinere boeren uitgekocht door veevoederproducenten Het aanbod moet wel degelijk teruggeschroefd worden, en op Europees niveau. Minder produceren tegen hogere prijzen. Wie dit niet inziet is blind. Volgens mij is de enige oplossing een schadeloos stellen van kleinere boeren en een uittredingssubsidie te geven zodat er tenminste nog iets gered kan worden en de mogelijkheid te geven om te schakelen naar een meer rende-abele activiteit.
Patrick Vaernewyck
28 mei
Afhankelijk van weersomstandigheden staat de tarwe wel degelijk eind mei begin juni in de aar. Landbouwers die prei en wortelen telen, zijn wel degelijk tuinbouwers, al wordt de term landbouwer - tuinbouwer wel eens door mekaar gehaald. Onze redactie doet wel degelijk haar inspanning om de 'juiste' informatie te brengen, en doet daar ook de nodige kennis voor op. Wij staan open voor kritiek, en proberen die positief te evalueren. Daarom reageren wij dan ook niet 'anoniem'. Wat de stalmest betreft heeft Pipo wel een punt, waarvoor onze excuses voor de verspreking. Patrick Vaernewyck producer Boerenstebuiten.
Boer Jan
28 mei
VOORJAARSWERKEN: ik begrijp niet goed waarom een initiatief als 'BoerenstebuitenTV weeral eens moet afgebroken worden van binnen de sector.... Met de ingesteldheid van een muggenzifter kan je op iedere reportage wel een opmerking maken. Als je de inspanningen van Patrick Vaernewyck en zijn team in het hokje 'prietpraat' plaatst... dan zegt dat veel over de perceptie waarmee je het zelf bekijkt. Maar lang niet iedereen zal daarin je mening volgen. Vroeger was er quasis niets dat aandacht kreeg op het vlak van de land en tuinbouw, en nu er een specifieke zender daar aandacht aan besteedt moeten we het zo nodig afbreken als 'prietpraat'. O.K. er zal af en toe wel eens een schoonheidsfoutje te vinden zijn, maar wie zonder fouten door het leven gaat werpe de eerste steen ! Bedenk daarbij dat het ooit anders is geweest.... vroeger kwam de landbouw bijna altijd negatief in beeld op diverse televisiezenders, velen onder u zullen zich dat herinneren. Sedert dat de landbouw haar eigen televisiekanaal heeft (anno 2007) is de trend bij die zenders duidelijk veranderd. Door meer televisionele info, gaan zij de landbouw ook wat positiever benaderen. Goed voor iedereen dus.
pipo
23 mei
eind mei,begin juni zal de tarwe in de aar staan.De tarwe komt in aar rond de derde week van juni.Dit gemengde bedrijf voert zijn stalmest op zijn akkers en u toont het uitrijden van drijfmest.Zorgen voor de tuinbouwer ,en het zijn allemaal beelden over de akkerbouwer- landbouwer.Controleer toch eens wat er verteld wordt,en zorg dat dit in overeenstemming is met de werkelijkheid.Het probleem van populistische prietpraat van journalisten steekt ook zijn kop op in de landbouw
cecile
5 mei
Een ander beslist over je eigen gronden en dat moet je maar goed vinden.Vroeger waren ons grootouders fier op wat ze zelf verwezelijk hebben en de kinderen en kleinkinderen moeten VECHTEN om hun gronden te behouden, het is een echte schande. Dat de ganzen en ander prutsen die er lopen krijgen voorang Het is niet verantwoord dat er een zee temidden van een poldergebied ligt ( zo'n vruchtbare grond verwoesten ) dan moeten ze het voedsel uit andere landen binnen halen en wat eten wij dan allemaal op, leg dat eens uit aub, denk daar maar eens goed overna, maar ja het is te laat nu!!!!!!!!!
mario
28 maart
laat men eens kijken naar gepensioneerde boeren 65 +die het al gemaakt hebben. hun premies op 0 zetten. ze verhuren hun gronden aan woeker prijzen ontvangen premie en zitten in hun zetel de boerende boer zal wel zwoegen om de eindjes aan elkaar te knopen. het tekort aan premiegeld zou al een serieuze wending kunnen krijgen . sommige boeren overwegen geen pensioen te nemen omdat ze op deze manier meer kunnen verdienen
bart
25 maart
een grote schande is da de boer is altij de zak voor natuur industrie en woongebiede en wie compenseert de boer tis altij het zelfde. maar wanneer wordt men in brussel wakker . waar de boer zit daar is nog leven van de vogels maar waar de groene zitte is niets meer dan armoede
Kristine
22 maart
Situatie voor mij heel erkenbaar. De Vlaamse regering blijft volharden in de ... Veel sterkte aan alle getroffenen!
a de coninck
22 maart
Guido en zijn medestanders hebben groot gelijk. Maak me niet wijs dat "de maatschappij" vragende partij is voor de omzetting in "natuurgebied". Het poldergebied IS natuurgebied en mensen vertoeven er graag. Het is een oneer voor de plannenmakers van haven- en natuurinstanties dat alles zo loopt. Op mentaal vlak is dit niet te dragen. En wie vindt 170.000 euro per ha - geld van de belastingbetaler - aan "omvormingskosten" verantwoord?
jonas denuwelaere
19 maart
heel goed bedrijf veel soorten tractoren
Jozef
14 maart
Jammer dat ik geen landbouwer ben, anders kocht ik direct een Fendt.
aloys van den akker
13 februari
ik ben te laat ingeschakelt maar waar zijde bijen gebleven ,,,,???
Koen
12 februari
De varkensspecial ging toch op 8 februari online komen?
gerry
9 februari
een dikke proficiat
hans verhaeghe
8 februari
bravo Ellen, je bent een waardige ambassadrice voor onze sector en de landbouw in het algemeen.
Raemaekers Lode
6 februari
beste , kan je mij laten weten op welke dag het dit jaar plaats vind ? leuke demo dag .
bernard vancamelbeke
2 februari

waarom vind ik niets terug over de varkensprijskampen

wullaert
31 januari
dat is een supertoffe kalender
Jos Franken
31 januari
De mini zeboe koeien lijken mij fantastisch leuke beestjes. Eens iets anders dan een minipaardje of een minischaapje. Ik wist niet dat dit bestond! Ook heel tof is dat ze volledig door natuurlijke selectie zijn ontstaan en niet door de mens geforceerd werden om zo klein te groeien.
Koen
26 januari
Wordt er nog een dierenspeical over de varkens en schapen gemaakt ook?
kkkkk
25 januari
mooi
Marthe Cloots
13 januari
Zeer goed gedaan collega's!!!
Jozef V
11 januari
Doe zo voort !
Martin Minnebo
11 januari
gelukwensen aan de organisatie en de deelnemers op naar een toffe beurs vooral belangrijk is zaterdag toch ook de jobbeurs het contact tussen de verschillende geledingen van de maatschappij en de landbouw verdient dit echt als inspanning groeten Martin Minnebo
Martin Minnebo
11 januari
gelukwensen aan de organisatie en de deelnemers op naar een toffe beurs vooral belangrijk is zaterdag toch ook de jobbeurs het contact tussen de verschillende geledingen van de maatschappij en de landbouw verdient dit echt als inspanning groeten Martin Minnebo
willem
24 december
Met dergelijke boerinnen krijgt het platteland pas echt vorm ;).
Peter dauchy
16 december
Dit zier er goed uit het iets meer moeten in het openbaar gemaakt worden
Frederik Neirynck
16 december
Prachtige & proffesionele reportage! das tenminste de landbouw in een positief daglicht plaatsen...Doe zo verder!
wim en ann vandaele
11 december
prachtige en leerzame reportage! op en top professioneel gebracht! nog veel succes met jullie mooie bedrijf.
Jonas
10 december
Mooie reportage, groeten van de buren uit de vondelstraat!
José Van Cauwenberghe en Mia Lanckriet
6 december
proficiat met jullie mooie bedrijf, succes!
siebe van dael
19 november
heel mooie dames ze passen perfect in de kalender
Coreelman Jaak
15 november
Ze zijn mooi en mogen gezien zijn.
Wenmakers Jos
15 november
Indien de mensen die het bejagen van de overpopulatie van wilde varkens tegenwerken, een overstekend varken onder hunne auto zouden krijgen.Dit met flink wat schade,dan zullen ze van gedacht veranderen .Nu is het toch maar die boer die de schade draagt en andere mensen die met de stukken betaald zijn .
balcaen
11 november
mooier dan de Pirellikalender...
frank lombaert
11 november
Is mooi en aantrekkelijk
Gerard Veenhuis
10 november
Er bestaat nog een betere versie van optigen en dat heet Fattrix Urea 85 van de firma Palital. zie de site van Palital , www.palital.com
massin
28 oktober
zeer leerrijk
Bert Somers
16 oktober
Natuurmensen trekken aan de alarmbel om genetisch gemanipuleerde gewassen te bannen, daaruit volgt dat ik goed zou kunnen begrijpen dat wanneer boeren aan de alarm bel trekken zij ook geen gehoor zullen vinden om everzwijnen te bannen uit de natuur. :-)
Cuvelier Lieven
9 oktober
Waarom loon van bestuurders van milcobel niet koppelen aan melkprijs . Als de melkveehouders een goeie melkprijs ontvangen mogen zij gerust meeprofiteren maar andersom ook.... Als zij ons produkt verkopen, en ze verdienen evenveel als ze een goeie prijs kunnen bekomen of een slechte prijs..... Waar zit de motivatie nog ......en als ge dan nog eens vast benoemd bent.....Het principe klopt niet : de cooperatie moet zoveel mogelijk winst maken om te kunnen concureren tegen andere pricvate melkerijen, terwijl je ook zoveel mogelijk moet geven aan de leden. Die twee regels spreken elkaar tegen. Dus moet je kiezen.......en iedere melkveehouder weet waar ze voor gekozen hebben...